~ Wacht niet op een goede dag, maak er een!

Blog's van iedere dag

view:  full / summary

Cruesli met een hand!

Posted by annemari_talsma@live.nl on November 4, 2011 at 6:30 PM Comments comments (3)

Cruesli met een hand!

Het is alweer een tijd geleden dat ik iets op de website heb gezet, dit komt doordat ik ondertussen weer het hoog nodige heb meegemaakt hier.

Er hebben zelf mensen gevraagd wanneer er weer eens een stukje op mijn site kwam, dit is dus een teken dat het wel gelezen wordt gelukkig!

Om te beginnen is het heel erg fijn om weer terug te zijn om de jeugdgroep het is hier een stuk drukker geworden met verschillende jeugd. Helaas gaan bij de volwassenen boven mijn maatjes al naar huis toe, voor hun natuurlijk een goed teken maar ik zal ze wel missen regelmatig ging ik even met ze klesse bessen boven! Het is toch waar alles begonnen is en hun hebben mij wel door het begin van de opname geholpen!

Ook beneden gaan Tessa, Remco, Cathrinus weg hun zijn allemaal 18 en we zijn zeer goed bevriend met elkaar.

We gaan als we allemaal in Nederland zijn wel weer afspreken, ik ga hun erg missen want ik ben hier dan de oudste tussen allemaal 15 jarigen. Tuurlijk kan ik het met hun ook vinden alleen zijn zij kinderlijker en drukker wat ik nog niet echt aankan, ik voel me dan net een bejaarde tussen hen.

Dit had ik ook toen ik weer terug beneden was, ik was nog heel moe en snel benauwd dus kon nog niet veel meedoen met de groep altijd aparte dingen dit voelde niet fijn.

Ik zit even na te denken en merk dat ik echt een hele update moet doen, van wat er allemaal gebeurd is.

Ik lig nu ik dit schrijf heerlijk op mijn bedje bij de warme kachel, helemaal uitgeput van het zwemmen het is me wel gelukt 12 baantjes te zwemmen en dan ook nog te snorkkelen.

De afgelopen weken lag er zo nu en dan sneeuw en dan is het plots weer stralend mooi weer dit is erg grappig om het mee te maken.

Ik zal nu even vertellen hoe het was met mijn ouders.

Ik ging samen met Rianne en haar moeder naar het dorp toe rond half 2 ik verwachtte mijn ouders namelijk pas rond een uur of half 5 bij mij.

We waren lekker aan het wandelen zie ik opeens ons nummerbord en een blauwe nl auto, ik kijk niet meer om me heen en steek zo de weg over zo blij was ik mijn ouders te zien haha.

Ze hadden het in 9 uren gereden heel snel dus! Ik ben gelijk met ze naar de kliniek gegaan en daar heb ik ze voorgesteld aan de andere jeugd en heb ik mijn kamer laten zien.

Ze stonden werkelijk versteld van alle kaarten die ik had gekregen haha. Toen was het tijd om kado’s uit te pakken echt bedankt iedereen voor de lieve en mooie kado’s ik ben er erg blij mee het fleurt mijn kamer ook weer wat op!

Verder ben ik die vier dagen met mijn ouders het dorp ingeweest, leuk vest gekocht bij de souvenir winkel en verder hebben we leuke dingen gedaan!

Het was erg fijn en leuk om weer even mijn ouders te zien en aan te raken. 4 dagen zijn helaas zomaar voorbij dus moest het afscheid nemen ook weer snel gebeuren. Dit vond ik heel zwaar, we moesten alle drie huilen toen ze wegreden ik had echt de neiging om achterop de auto te gaan springen.

Als afleiding heb ik samen met Rianne in de zon gelegen en moest ik gelukkig naar de fysio toe.

Nu vragen jullie je waarschijnlijk wel af hoe het met mij als geheel gaat en met mijn gezondheid.

Ik zit momenteel een beetje in een dipje, normaal ben ik altijd vrolijk veel lachten etc.

Nu ben ik al een aantal dagen wat terug getrokken op mijn kamer, heel stilletjes en gewoon niet de oude annemari! Ik heb het gewoon wel een beetje gehad, het gaat niet echt vooruit en het duurt best lang allemaal! Maar ik blijf positief, lekker knutselen lezen, film kijken het helpt allemaal wel!

Mensen zeggen heel gemakkelijk tegen me je weet waarvoor je het doet, en je komt er heus beter weg.

Dit is heel makkelijk gezegd vind ik want tuurlijk is het waar, ik weet waarvoor ik het doe ik realiseer me al te goed dat als dit niet helpt verder niks meer kan het klinkt hard maar is de waarheid wel daarom ga ik er ook helemaal voor! Maar mensen kunnen wel zeggen je komt er beter weg maar dit is niet bij iedereen zo ik ben hier nu bijna 2 maanden maar veel beter gaat het nog niet, dit komt niet vaak voor ik heb het wel ernstig en hoor hier echt thuis zegt de longarts.

Verder heb ik een week geleden weer buikpijn gehad, weer steeds overgeven dat niks erin blijft zelfs bloed.

De dokter hoopte niet dat alles weer terug kwam, gelukkig was dit niet het geval.

Het kwam mogelijk doordat de dokter de maagbeschermers en de tegen de misselijkheid medicijnen had gestopt, dit zit er helaas weer bij, in Nederland moet ik naar de maag, darm en leverarts voor verder onderzoek.

Het bloed komt waarschijnlijk uit de keel, ik heb namelijk al een aantal weken keelpijn de amandelen zijn opgezet en er zitten witte puntjes op over een week moet ik naar de KNO-arts.

Sinds vandaag heb ik ook weer last van buikpijn dus veel drinken, rusten en dan komt het weer goed.

Met de longen gaat het ook iets minder, weer meer kuchelen en vaak meer piepen en benauwder ik moest afgelopen maandag longfunctie blazen zonder eerst te vernevelen, er kwam een hele slechte longfunctie uit 20% van de 100% erg slecht dus de dokter schrok hier ook van en besloot dat ik ook moest blazen naar het vernevelen het was een stuk verbetering de dokter vertelde dat ik dus waarschijnlijk mijn hele leven moet blijven vernevelen.

Ik gaf aan dit jammer te vinden, maar er ook helemaal achter stond omdat ik voel dat het dieper komt en dat ik dan minder snel benauwd wordt!

Ook nog positief nieuws haha, ik heb al 1 medicijn die 2x daags was mogen stoppen namelijk de darmzakjes movicolon dit is echt beter want die smaak is niet echt aan te raden.

Zo hoop ik dat er meer afgebouwd mag en kan worden, de dokter zei ook al ik heb hier nog nooit een kind/jongere gehad met 4 medicijn blaadjes vol hoogste twee en dan zijn ze blij dat alles op 1 past naar een tijd.

Ook gaat het met mijn oog prima, helemaal niet blauw meer alleen heb ik ook nog een blauwe vinger gehad, dit is nu ook over.

Ik heb nu alleen een blauwe en dikke knie door het vallen van de glijbaan in de sneeuw, 1 ding is zeker ik bestel een nieuw lichaam waar ik voorzichtig mee zal zijn. Als ik terug ben kom ik het showen haha.

Met mijn bloedarmoede gaat het ook weer de goeie kant op het ijzergehalte is nog niet hoog genoeg maar wel al een stuk hoger het pilletje doet dus goed zijn werk het ijzer is nu 6,5.

Het bloedprikken is hier wel minder, ze hebben al mijn adderen verprikt in de binnenkant van de elleboog door infuus en meer dan 25 bloedprikken in het ziekenhuis en hier, zodat het bloedprikken 1 keer achter mijn elleboog moest en 1 keer boven op de hand, ik vind niet gauw iets zeer doen maar dat voelde ik wel bah zeg!

De psycholoog gaf me als compliment dat ik alles heel helder zag, dat ik goed over dingen kan nadenken en ze ook goed uitvoer ze vond me heel volwassen nou dit is echt fijn om te horen haha!

De titel willen jullie natuurlijk ook wel weten waarom dit blog zo heet.

Dit blog heet zo omdat ze hier vaak tegen ons zeggen crusli mitternand wij zeggen dan vaak cruesli met een hand dit vinden de mensen vaak erg grappig.

De kno arts heeft gezegd dat mijn keel aardig dik is, de slijmvliezen zijn opgezwollen en de amandelen ontstoken ook zitten er allemaal bloed en korsten in de neus.

Tegen de keel kan hij op pillen na niks doen.

Tegen de neus wel, ik krijg een soort antibiotica en prednison zalf wat zeer agressief is, dit krijg ik in mijn neus zodat de korsten oplossen.

Dit moet na 2 weken beter zijn, ze gaven hier verkeerde neuszalf namelijk.

En de keelpijn komt doordat de maag nog steeds niet goed is, het maagzuur komt omhoog waardoor ik een zere keel krijg en bloed overgeef

Het is wel duidelijk en weer een reden, mooi maar ook balen natuurlijk

Ook ben ik veel aangekomen eerst dunner 10 kg afgevallen door het overgeven en alles.

Nu ben ik zwaarder, iedereen hier zegt wij hebben wel veel voor ons vet betaald namelijk hele dure prednison haha.

Zo kunnen we er toch nog wel om lachen.

Als je een keer met me wil bellen is het nummer van de groep

0041814167398 ik zou het wel gezellig vinden!

Ik ga ook echt van onderwerp naar onderwerp, dat komt doordat ik zolang niet geschreven heb.

Ik heb nu ook een drukker rooster, dus minder tijd.

In de vakantie zijn we naar het Hallebad in Davos geweest, er waren duikplanken alleen waren die de hele middag niet open.

Ik op mijn beste Duits vragen of ze open mochten, dit mocht niet en ging niet meer gebeuren helaas.

Om kwart over vier gingen we uit het bad, en om 10 over vier heb ik iets heel ergs gedaan wat eigenlijk helemaal niet mocht. Er stond een hekje voor de duikplank met erop gesperd ik ben er onder doorgaan want de badmeester was weg en de vrouw zat niet achter de camara ook onze leiding DACHT IK was niet in de buurt.

Dus wat doe ik, ik spring zo boem van de duikplank af komt opeens de leiding eraan ik schrok me dood! podverdikkie Annemari je had je nek wel kunnen breken en nu wordt je eruit gestuurd ik zei zo maar het is toch al kwart over 4 hij ja inderdaad maar het gebeurd niet weer!!

Ook zijn we in de vakantie naar HCD (hockey club Davos) geweest, super gezellig!

We stonden helemaal vooraan, alle liedjes mooi meezingen Ola ola HCD, 1 keer kwam de puck in het plubiek vet eng gelukkig ging alles goed.

Kwam ik daar de man ook nog tegen die mij toen met de ambulance begeleide we hebben even gezellig gesproken erg leuk!

Het was een leuke maar wel vermoeiende avond!!

We zijn in de vakantie ook een dag Chur in geweest, dit is een soort klein Parijs echt super veel winkels en het allerbelangrijkste een MAC Donald even geen ziekenhuis eten maar lekker een milk shake vanille.

Hier verlangde ik echt naar heerlijk gewoon!!

Verder heb ik daar een nieuwe snackpet gekocht, een nieuwe broek en een leuk kerst jurkje super leuk!

Eerst mocht ik niet eens mee omdat ik ervoor een astma aanval had gehad en zelf 3 x vernevelen niet help gelukkig later wel!

We hebben als afsluiting van de vakantie een stuk gewandeld naar Laret, dat is een meertje.

Daar hebben we met zijn allen gezellig gebbq heerlijk!

Met lekker Davos hertenvlees en komkommers en hamlapjes heerlijk!

We hebben helaas in de vakantie ook afscheid moeten nemen van Kim 1 van de leiding erg jammer.

Zij had taart gebakken en chips in gekocht heel erg leuk en lekker natuurlijk!

Ik heb ook een behandelplan bespreking gehad

Daar is uitgekomen dat alle behandelaren vinden dat als het nog slechter gaat met de maag ik eerder naar huis mag dus over 2-4 weken en anders als het zo gaat als het nu gaat moet ik tot 2 januari blijven.

En als het beter gaat, moet ik dan nog ongeveer 9 weken blijven.

We doen ’s avonds ook veel spellen zoals weerwolven, singstars en verstoppertje in het pikke donker.

Morgen gaat een friese jongen Caterinus weg, echt jammer hij is de sfeermaker van de groep.

Ook gaat Remco weg, jammer blijven er nog maar 2 jongens over.

Ook mis ik de mensen van thuis, ik vind de kaarten en soms paketjes erg leuk heel erg bedankt hiervoor!

Dit helpt me gewoon door te zetten wat er ook op mijn pad komt.

Ook ben ik hier erg veel bezig met crea super leuk.

Ik maak dingen van fimo-klei, schilderij op doek, en mandalas heel erg leuk, hierdoor vergeet je echt alles even heerlijk is dat. De foto’s staan wel op de site.

Iets positiefs is dat ik nu s‘avonds ook mag sporten.

Laatst hebben we gevolleybald tegen de duitse jeugd echt super gezellig en leuk!

En gister heb ik lekker vrij gezwommen vet lekker.

Af en toe ben ik ook nog boven bij de volwassenen dan gaan we even gezellig kletsen daar erg leuk!

Als mensen over luchtige zaken gaan praten gaat het over het weer, vandaar dat ik dat nu ook maar even doe omdat ik er vrij veel vragen over krijg.

Het heeft hier een tijdje terug weer gesneeuwd, maar dit is wel weer verdwenen.

Het is nu al een aantal weken, koud met een zonnetje en flinke wind.

Mijn blauwe oog is weg, ik er een blauwe knie voor terug gekregen dus het coldpack blijft nog wel even hangen haha.

Ik baal er net zoals vanavond van dat ik heel veel dingen niet mag eten omdat het niet goed voor de buik is.

Net zoals na 8 uur ’s avonds dit is echt heel erg balen.

Ik weet niet of ik het al een keer had beschreven maar ik moet waarschijnlijk altijd vernevelen.

Ik had namelijk longfunctie voor het vernevelen er kwam 20 % longinhoud uit en ik was heel benauwd.

Ik moest vernevelen en daarna terug komen, toen was het al een stuk beter niet goed maar wel een stuk beter gelukkig doet dat wel wat dan!

Het voelt ook beter, het komt dieper en de longen zijn te vernauwd om het anders te doen.

Mijn no-meting was 18 dit was dus prima!

Ik heb vorige week zaterdag nieuwe schoenen gekocht in Davos hele mooi nike’s hier staat ook een foto van op de site.

Naar deze was ik al heel lang op zoek.

We hebben als beweging deze week, geschaatst op de baan van HCD super vet om weer eens te schaatsen!

Toen we weg wilden bleken we de EHBO-tas vergeten te zijn dus gingen darshana en ik weer terug.

Toen hadden we de bus gemist, dus konden pas met de late bus terug we hebben gezellig even in het dorp gezeten het werd al gauw donker dus heeft de leiding ons gehaald.

Volgende week krijgen we hier de griepprik.

Ik lig nu helaas ook al in bed omdat ik benauwd ben en heel warm, steeds hoesten en zere keel bah bah bah dat op vrijdagavond als de voice bezig is gedsie derie.

Ik zal zo eventjes zalfen bij de verpleging, pyama aan en lekker met een koud washandje in bed!

Ik wens jullie welterusten en tot hopelijk SNEL het volgende blog.

Baaaaai baaaaaaaaaaaai zwaaaaaaaaaai zwaaaaaaaaaaaaaai

 

Welkom terug op de jeugdgroep :)

Posted by annemari_talsma@live.nl on October 13, 2011 at 12:25 AM Comments comments (1)

:D

Felicteeeeeeeeeeeeer me maaar want Annemari Talsma 18 jaar oud is terug op de jeugdgroep jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:D

Maandag was het zover, de dokter kwam langs hij zei tegen me okee je hebt nu bijna 3 weken op de ziekenboeg gelegen dat is meer dan genoeg. Je mag met een rustig programma weer terug naar beneden, je bent niet ziek genoeg meer om hier te blijven ik dacht okee beter, maar van de ene kant ook weer balen omdat ik elke keer als ik beneden weg kwam veel pijn had en erg moe was!

De eerste dag ging best goed, tuurlijk is het veel vermoeiender maar hier hoef ik me niet altijd aan toe te geven.                                                  Ik ging mooi in de avond naar het taffeltennis zitten te kijken en oppeens baaaaaam keihard een pingpong balletje in me oog heel mijn oog is nu blauw en dik, iedereen zo welkom terug haha. Echt me vinger wasnet weer goed nu dit weer, echt zo'n actie voor mij ook al had ik het zelf niet gedaan! Ik ben nog wel veel moe en moet ook nog veel slapen maarja als dat alles is okee. Ik zit nu alleen wel wat in een dip, omdat ik me even minder gelukkig voel, gelukkig helpen de anderen me wel en komen me zaterdag gelukkig langs echt super leuk!!

Ook heb ik nog erg veel buikpijn en last van de darmen, ik ben niet blij dat ik hierdooor niet echt mee kan doen.  Toch heb ik wel weer gezwommen en rustig 5 minuten gefietst op 20 watt. Daarna moest ik stoppen omdat mijn hart eerst 70 was en daarna opeens 130 en de zuurstof 91 hier maakte de therapeut zich wel zorgen om!  Ook had ik vandaag een nare ervaring van mezelf ben ik een doorzetter, maar soms teveel en luister ik niet naar anderen. Dit keer luisterde ik wel naar de verpleging dat ik met de lift moest gaan omdat ik anders benauwd, pijn en moe werd daarom ging ik met de lift, komt de man van sport ga jij eens met de trap anders is het logisch dat het nooit goed komt ik dacht okee het is nooit goed en toen kwamen de traantjes eruit!

Ik vond het vandaag wel super leuk want ik ging naar mijn postvakje en wat had ik als heerlijke verassing, lekker veel choclade, krijtjes en stophoest heerlijk!! Echt bedankt!! Dit maakt mijn dag weer goed!         Wel heb ik zoveel medicijnen dat het niet eens in een bak past, weer meer er bij door het gedoe met me maag en darmen en astma en bloedarmoede echt *** maja. Mijn buik zit dus bijna vol met medicijnen en daardoor moet ik goed blijven eten. Maar wat ook heel rot is ik mag mijn hele leven geen kool, paprika en andere vette en scherpe dingen meer eten echt zo gemeen. Lijkt nu net andijvie mijn lievelingseten te zijn!!

De sneeuw is hier helaas alweer aan het smelten, het zonnetje schijnt wel weer heerlijk!! Ik hoop dat de zon blijft schijnen voor mij en dat ik hier meer positieve berichten op mag zetten!!

Groetjeeeeeeeeeeeeeeeeezzzzzzzzzzzzzzzz

Toekomst waar ben je? Wat heb je voor mij in petto? Gaat de zon ook voor mij eens schijnen?

Posted by annemari_talsma@live.nl on October 7, 2011 at 2:15 AM Comments comments (0)

Altijd blijven lachen is mijn motto :)

De 2 titels geven mij gedachten en gevoelens weer. Ik wou dat ik op al die vragen een antwoord kon krijgen, maar helaas. Oja trouwens goeiemorgen!                              De laatste paar dagen zat ik even in een dipje, TIP kaarten met een reep chocolade  zijn welkom haha!  Maar even terug te komen op het dipje, ik had dit omdat mijn vriend, oo hier had ik nog niets over gezegt ik heb hier een vriend teminste iets leuks:D En hij heet Remco en is dinsdag 18 geworden ik zit bij hem in de groep erg leuk dus! Maar hij was dus dinsdag jarig net de dag dat ik me zo hondsberoerd en ziek voelde en geloof me ik voel me niet gauw ziek maar water niks bleef er meer in, Mmm volgens mij had ik dit ook al eerder op het blog geschreven maja. En de leiding zou me dus ophalen om samen met de anderen beneden zijn verjaardag te vieren, waren ze mij vergeten en daar kwamen ze toen alles al afgelopen was nog eens achter erg vervelend dus en ook niet leuk! Dat kwam de leiding melden met de verontschuldigheden ik d8 (dacht) okee prima dan doe ik het vanmiddag wel. Waren ze mij die middag weer vergeten en ik maar wachten wachten wachten wat duurt een middag dan lang zeg! Ik voelde me daardoor erg rot!

Beste volgers, zo noem ik jullie nu maar even!                                                                              Jullie vragen je vast wel af, waarom ik nu zo snel weer een blog schrijf en of ik nog op de ziekenboeg lig helaas is het antwoord ja en vandaar de snelle blog ik heb hier anders toch niet veel te doen!  Helaas lig ik nog op de ziekenboeg wat erg balen is. Het is niet dat het nu nog minder met me gaat, de buikpijn en de misselijkheid zijn alletwee al een stuk minder gelukkig! Langzaam eet ik ook weer meer dingen ik heb vandaag brood met korsten geprobeerd dit deed geen zeer en is erin gebleven erg positief en mooi dus!  Ook mag ik nu naar de groep lopen en hoef ik niet meer in de rolstoel, dit is misschien een kleine stap maar ik ben er al erg blij mee en de dokter ook!  Ik mag omdat ik loop en dit veel energie kost dus alleen 's middag's maar naar de groep toe anders is het weer teveel. Verder lig ik nog steeds veel in bed want uit de uitslag van het bloedprikken kwam dat mijn HB en ijzer nog steeds hetzelfde waren erg balen dus nog steeds ernstige bloedarmoede vandaar het bleek zien en de moeheid. Ik begin me er nu wel meer aan toe te geven en merk dat ik echt moe ben en zuurstoftekort heb zodra ik iets ga doen! Ik mag van de dokter zondag wel mee te kegelen met de groep als het goed blijft gaan deze dagen erg fijn vooruit zicht dus:D  Ook ben ik nog steeds erg benauwd maar dat komt door het hemoglabine tekort, en doordat de prednison eraf is.  Ik heb onlangs ook weer een longfunctie gehad deze was helaas niet zo goed minder dan dat ik binnen kwam, en voor medicijnen en na medicijnen was ook geen verschil dit betekent nog veel vernevelen helaas:( Maar wat wel positief was is de NO-meting deze was 25 en met prednison was die 26 terwijl prednison een onstekingsremmer is hier was ik en de longarts heel tevreden over!!   Maar nu gaat het dus weer de goeie kant op, kleine opgaande lijn, maar heb ik weer wat gehad de vinger tussen de spaken van de rolstoel ik kan ook nooit eens niks hebben haha echt zo dom, flink koelen dus maar!!   Het begint hier op de ziekenboeg wel flink saai te worden, ik krijg weer zin in chips en chocolade maar dit is hier helaas niet en kan de buik ook nog lang niet aan! Wel komen van de volwasen patienten mijn maatjes langs erg leuk en gezellig is dit:D Als het zo goed blijft gaan mag ik als het dit weekend ook zo blijft terug naar de jeugdgroep maar ik denk ook, ik vertrouw er nog niet zo op dit hebben ze vaak genoeg gezegt! Dit keer denk ik dus eens negatief haha. Maar als het wel zo is het fijn en anders is de teleurstelling minder groot!

 

Ik praat ook weer veel te veel over mezelf, want ik vergeet helemaal te melden dat het hier gisteren nog 30 graden was en ik nog lekker op mijn balkonnetje zat en dat het nu sinds vanochtend sneeuwt!! Mooi landschap heeft Davos hoor prachtig!! 

Wat wel balen is, ik kan mijn foto's niet meer in het blog zetten en ook niet bij foto's ik zal het zo nog proberen maar ze zijn te zwaar heel erg jammer is dit want iedere dag maak ik wel foto's als ik er zelf op sta is dit meestal als fotograaf haha.

FIJN WEEKEND EN TOT HORENS!!!!!!!!

 

 

Gedichten en gedachtengangen!!

Posted by annemari_talsma@live.nl on October 4, 2011 at 6:55 AM Comments comments (0)

 

DINGEN DIE IN ME OPKOMEN DUS DAN GA IK RIJMEN:D

 

Een belangrijk stuk uit je leven

Het word niet zomaar aan mensen gegeven

Je moet heel ernstig astma hebben voordat je in Davos komt

Eigenlijk besef ik me dat niet zo dat het zo erg is

Maar toch weet ik dat ik wel veel dingen ten opzichte van leeftijdsgenoten mis

Het uigaan, gewoon ademen, medicijnen alles is voor mij normaal

Maar hier haal je alles uit je leven weer omhoog en denk je over als na

En besef ik me dat ik al jong voor veel verassingen sta

Ik ben eigenlijk best wel heel ziek en daarom ben ik hier

Gelukkig zorgt het hier wel voor veel plezier

Elke stap die ik vooruit ga , sta ik blij tegemoet

Want het is hoe de toekomst zijn moet

Weinig last van alle nare ziektes en dingen

En het leven vrolijk kunnen toezingen

Dat is wat ik hoop hier te bereiken

En dat ik steeds meer op mijn leeftijdsgenoten mag gaan lijken

Dat ik veel over dingen na ga denken hoe het in Nederland verder moet

Ik hoop dat het komt allemaal goed

 

 

Er wordt altijd een stempel op mij gedrukt

Dan ben ik dom, omdat ik naar een speciale school moet

Dan stel ik me aan en ben ik anders dan anderen omdat ik ziek ben

Ik snap niet dat anderen gelijk zo’n groot oordeel over je kunnen hebben

Terwijl juist die personen mij niet in mijn hart kennen

Ze denken vaak dat alles maar normaal moet gaan, en laten mij maar aan te kant staan

Hierdoor ben ik veel vrienden en andere mensen kwijt geraakt

Maar gelukkig zijn er voor mij ook goeie mensen, beter kan ik me niet wensen

Lotgenoten en andere vrienden die mij begrijpen dat ik niet altijd alles kan ook al zie je niks aan mij

Ik ben blij met hen en hoop dat de personen met een oordeel over mij nu iets anders gaan denken over mij.

Ik ben niet alleen een dom mens en een ziek persoon

Ik ben gewoon Annemari, en als je haar kunt zul je zien dat ze best oké is

Ze zal soms weleens wat raar kuchelen en hijgen, en krabben en poeh laat maar

Dus mijn advies is als je haar niet aanspreekt laat haar!

Ze kan prima leven met de echte vrienden om haar heen, en staat heus niet zomaar ergens alleen

 

 

Het meisje

Ze ligt in bed en heeft zichzelf net weer uit een astma-aanval gered

Je ziet niks aan haar ze is altijd vrolijk en net als iedereen heeft ze vrienden en familie om zich heen.

Toch zijn er een aantal dingen anders ze heeft een ziekte genaamd astma.

 

 

Missen is iets anders dan vergissen.

Je kunt je wel in iets of iemand vergissen, maar waarschijnlijk zul je dat iets dan niet gaan missen

Missen krijg je als je van iets of iemand houd en met iemand een relatie hebt opgebouwd

Doordat ik ziek ben, weet ik wel aan welke personen ik wat heb toevertrouwd.

Ik zal mijn lieve familie en vrienden missen, en zeker geen moment van de dag uit mijn hoofd wissen

 

 

 

Afscheid is al je het ooit hebt meegemaakt

Iets wat je vanbinnen raakt

Het doet pijn en verdriet maar je wilt dat de ander het niet ziet

Daarom doe je stoer en doe je net of interesseert het je geen ene moer

Je lacht maar het is niet leuk, de ander rookt gerust nog een peuk

Ik moet weg om letterlijk lucht te happen en jij steekt er 1 op het valt voor mij niet te snappen

Gelukkig hebben mensen met astma een andere wil, misschien is er daarvoor ook een pil?

Ach ik denk dat ieder mens gewoon anders is en juist daarvoor is het begrip gemis

 

Weer een pil ik zit nooit eens stil, dan krijg je te horen ben je soms je rem verloren?

Je krijgt ook de vraag waarom doe je nooit eens iets traag

Dat is juist de vraag, je wilt wel maar je moet doorgaan net als een trein op een spoorbaan

En dan de opmerking ben jij benauwd?

Als je vol medicijnen bent gestouwd is dit wel iets anders en ben je wat drukker en krijg je meer energie dus die opmerking is pure fantasie.

Als de medicijnen zijn uitgewerkt is dit als snel door de omgeving opgemerkt , toch wel benauwd en oppeens is er iedereeen die van je houd

 

 

We gaan qua blogs de goeie kant op! 1 maand en 4 dagen Davos

Posted by annemari_talsma@live.nl on October 4, 2011 at 6:35 AM Comments comments (1)

 

Snel weer een nieuwe update op mijn blog.                                                                                  Helaas gaat het nog niet goed met me, als je de titel van dit blog leest denk je het gaat de goeie kant op dat gaat het ook maar dan met de blogs. Ik lig helaas nu al voor de tweede week op de ziekenboeg al 2 weken lig ik hier en dat het vooruit gaat, kan ik niet echt zeggen helaas maar we houden de moed erin!  Ik heb weer een medicijn erbij en de maagbeschermers zijn verdubbeld.  Helaas heb ik nog steeds erg veel pijn in mijn buik net of er messen in zitten te steken, haal ze er nu een keer uit haha. Maar dit komt door de gasteritus (maagvliesonsteking) ook heb ik sinds gisteravond weer steeds overgegeven en blijft weer niks erin, daardoor voel ik me ook erg slap ik heb ook koorts 38,9 helaas pindakaas, anders had ik maandag weer naar de jeugdgroep gemogen maar dit kon helaas ook niet het weekend ging het super goed maar nu weer minder dus ook erg benauwd helaas, een verneveling op zijn tijd en de rest doet het redelijk goed.  Wel is de prednison helemaal afgebouwd dat is dus wel weer leuk en super goed nieuws, hier heb ik wel voor terug gekregen dat ik pijn heb in mijn knie-en en polsen gewrichten dus.  Ik laat alles gewoon over me heen komen, en heb door het nodige bezoek wel veel plezier ondanks alles dat is dan wel weer fijn! Velen vragen of ik hier vrienden en vriendinnen heb die heb ik heel veel erg gezellig dus!! Maar soms ook te gezellig en moet ik even aan mezelf gaan denken, dit doe ik nog niet gewoon doorgaan denk ik dan! Maar ik leer het steeds meer gelukkig!! Ook heeft de longarts tegen me gezegt dat ik me moet bedenken dat ik hier eigenlijk nog niet geweest ben, dat de behandeling pas begint wanneer ik terug ben op de jeugdgroep en weer volledig mee kan draaien. Dit betekent dus dat ik hier nu een maand geweest ben zonder vooruitgang, dit komt doordat ik nog steeds prednison nodig had en het gedoe met mijn maag dit sloeg wel even in als een bom maar ik blijf het positieve ervan inzien. Er vallen zo nu en dan wel wat tranen natuurlijk, want dat betekent dat ik hier met kerst en alles ook nog zit, maar ik moet het eerst nog maar eens zien misschien gaat het wel sneller en heel snel goed maarja moet niet te positief zijn zei de longarts. Ik heb een pot en dat heet verzamelde tranen, het staat in de vitrine bij de wachtruimte van de dokter echt heel indrukkwekkend.

 

Ik ga maar weer eens jullie zijn weer wat op de hoogte!!

Bedankt voor de kaarten trouwens erg leuk, maar er zijn nog plekjes vrij op het behang haha.

Korte en snelle update

Posted by annemari_talsma@live.nl on October 1, 2011 at 7:25 AM Comments comments (0)

Dit keer een snellere update, met weer niet zulk positief nieuws.

Ik lig helaas nog steeds op de ziekenboeg, wat erg saai begint te worden. Je mag en kan niet zomaar even ergens naar toe terwijl de rest hier naar buiten mag en gaat rodelen en klimmen en naar de post gaat ik mis het nu wel heel erg. Mijn lichaam en geest geven aan dat ik niet meer in bed kan blijven liggen de energie voelt alsof ik heel veel kan lopen en even alle energie kwijt moet maar dit mag en kan niet. Als ik al geluk heb en ergens heen mag is dat in een rolstoel waardoor je alsnog geen energie kwijt raakt voor je gevoel. Ik ben gister helaas weer naar het ziekenhuis geweest omdat er uit de bloeduitslagen een heel erg laag hb gehalte kwam dit betekent dat ik zeer veel bloed ben kwijt geraakt en heel erg bloed armoede heb wat dus waarschijnlijk de reden is dat ik steeds zo bleek ben.  Nou moest ik om 1 uur in het ziekenhuis zijn, op comando plassen wat niet lukte en toen werd ik weer vast gemaakt aan alle slangetjes en meters. Ik kreeg een infuus, weer dezelfde vragen over medicijnen en derglijke en toen om 2 uur weer een gastropie of te wel een maagspiegel.  Dit keer was het wel grappig want ik viel eerst niet in slaap door het slaap middel dus vroegen ze steeds Mevr. Talsma ik zo eeuhm ja en toen dachten ze dat ik sliep en wouden ze beginnen, heb ik in mijn onbewust zijn de slang vast gepakt dus kreeg ik nog meer spul erbij gespoten wel grappig vond ik het toen ik het hoorde. Toen ik hoorde dat ik weer naar het ziekenhuis moest kon ik niks anders dan me erbij neerleggen maar ik baalde wel heel erg. Na de maagspiegel, ben ik naar de IC gebracht hier werkte een nederlandse zuster die ook in het astmacentrum gewerkt had erg fijn!  Hier was ik erg duizelig en daalde de O2 en het hart ging heel erg snel.  Dit was naar een uur weer beter gelukkig en mocht ik langzaam aan aankleden en naar de wc en wat drinken.  Dit ging nog niet heel super goed maar de dokter kwam wel goed nieuws brengen dat de maag er beter uit zag dan de vorige keer en dat ik dubbele pillen kreeg en het hb kreeg ik ijzertabletten voor nu hopen ze dat het zo beter gaat ook mag ik vaak pijnstilling hebben wat ik nodig heb. Fijn dat ik gelijk ook weer terug kon naar de ziekenboeg in het astmabusje wat meer een spitalbusje was, ook al verveel ik me hier helemaal te pletter echt heel erg is het maarja.  Ik ga zometeen even vragen of ik bakje thee mag drinken met de anderen.  jullie zijn weer op de hoogte! Zijn we beide op de hoogte. Zoals het nu lijkt mag ik maandag weer naar de kindergroep ik hoop dat deze plannen door kunnen en mogen gaan!!

Doeidoeidoeidoeidoeidoeidoeidoei

Better let as net (A)

Posted by annemari_talsma@live.nl on September 27, 2011 at 2:50 AM Comments comments (3)

 

Welkom terug!

 

Als je de titel leest denk je misschien Oo, annemari is al terug. Dit is niet het geval ik bedoel meer met de titel te zeggen heheee eindelijk weer een nieuw blog.

Ik heb namelijk heel wat meegemaakt de afgelopen tijd, en heb daardoor weinig tijd om op mijn blog te schrijven, het kan ipv blogs van iedere dag beter blogs van iedere maand worden denk ik soms wel eens. Maarem ja waar zullen we beginnen dat is een goeie vraag denk ik zo!

Het bevalt me goed op de jeugdgroep, we hebben al veel leuke dingen gedaan zo ben ik vorige week zaterdag met de groep18-jarigen naar Davos platz gegaan en hebben we heerlijke vanille-cola gehad en heb ik een echte davose koebel gekocht. Verder zijn we naar de smurfen in 3d geweest, erg grappige film wel jammer dat het in het Duits was. Euhm en ik heb een tijdje terug weer wat lucht af moeten staan, of te wel longfunctie moeten blazen dit was iets verbeterd maar nog lang niet genoeg, en na medicijnen was er maar 6% verbetering dus moet ik nu ook flixotide gaan vernevelen helaas pindakaas. Verder heb ik nog steeds pred is vet. Hier gaan we nu proberen mee af te bouwen voor zover dat mogelijk is want ik krijg daardoor wel benauwder en pijn in de gewrichten. Verder ben ik wel aan het fitnessen geweest wat ook steeds iets beter gaat van 20 watt naar 30 watt wel met een hartslagmeter want het hart heeft zo nu en dan wat rare tikjes letterlijk en figuurlijk haha.  Het gaat dan van 86 naar 150 enso heel apart.

Ook heeft het hier de afgelopen dagen gesneeuwd echt zomaar opeens lag er meer dan 40 cm sneeuw super mooi! We hebben lekker van de bergen afgegaan en gewoon mooi genieten en eens niet aan de ziektes denken maar lol hebben met elkaar echt heel fijn was dat. Foto's probeer ik te uploaden maar veel zijn te zwaar voor de website helaas:(

Verder hebben we afgelopen woensdag gemoantimbikt, lekker door de sneeuw in het T-shirt want het was wel heel warm weer. Helaas moet ik nu weer een heel avontuur beschrijven wat ik jammer genoeg heb moeten meemaken.

Ik had lekker gedoucht naar het fietsen, maar moest in de douche overgeven ik dacht door de benauwdheid maar toch wist ik dat er iets niet goed was met me. Die avond lag ik om 7 uur op bed met gewrichtspijn en steeds overgeven wel 10 x niks bleef erin zelfs geen water. Dokter kwam langs en die wou dat ik de volgende dag vroeg ging bloed prikken en dat ik naar boven naar de ziekenboeg ging ik was heel slap en trilde helemaal wat vrij logisch is als je niks in je lijf hebt. Daar aangekomen gelijk liggen slapen en proberen wat te eten, smeltabletjes, prednsion, zetpillen niks hielp. Op het laatst kwam er zelfs bloed en gal omhoog, dus bloedprikken kwam niks bijzonders uit gelukkig! Ook toen ging het nog niet lekker met me, daarom werd de ambulance opgebeld. Ik met de ambulance naar het Spital (ziekenhuis DAvos) toe, natuurlijk een heel tavereel allemaal slangetjes en dergelijke ook had ik dit nog niet eerder meegemaakt gelukkig was de ambulancebroeder nederlands dit was wel iets makkelijker.  Op de brancard naar de ambu en hup naar het ziekenhuis. Daar aangekomen weer bloedprikken en infuus omdat ik was uitgedroogd. Zo duurde het 4 uur lang ondertusen longfoto's, scan en echo van de darmen en buik hier kwam niks bijzonders uit maar er moest een reden zijn voor het spugen. Toen werd er besloten dat ik moest blijven, dus werd ik in een ander bed gelegd en werd ik naar de kamer gebracht, gelukkig bleef de groeps-leiding steeds bij me zodat ik niet aleen alles moest ondergaan want de taal was ook wel lastig natuurlijk! Na al het gedoe was ik erg moe en heb ik de hele avond en middag geslapen.  De volgende dag had ik om 9 uur een gastropie of te wel een onderzoek waarbij ze met een slang in je luchtpijp naar je maag gaan kijken, ik kreeg eerst zuurstof en toen een spray zodat alles verdoofde daarna kreeg ik slaapmiddel, dit was niet genoeg dus werd en nog wat bijgespoten en toen werd er met een felle lamp gezien of ik echt sliep dat deed ik dus begon het onderzoek.  Na het onderzoek werd ik heel duizelig wakker en sliep ik meteen weer! De zuster was wel erg aardig. Er kwam uit het onderzoek eindelijk een keer wat en dit was gasteritus dat bleek ik te hebben of te wel maagvliesonsteking ze zagen bloed en wondjes van binnen hierdoor kwam het overgeven ook. En ik heb dat gekregen door de vele prednison en andere medicijnen. NU op dit moment lig ik nog op de ziekenboeg boven dit betekent dat de verpleeging heel vaak komt kijken, ik moet hier nog tot aan het eind van de week blijven en mag langzaam aan dingen doen en eten/drinken het begint nu met yoghurt en kamille thee. NOu zo zijn jullie ook weer wat op de hoogte ik maak hier dus genoeg dingen mee.

Bekijk mijn foto's nog maar eens!

Doeidoei vanuit het koude sneeuwachtige Davos

het leven is 1 en al verandering!

Posted by annemari_talsma@live.nl on September 11, 2011 at 4:20 AM Comments comments (2)

 

Deze foto laat precies zien hoe ik wil dat andere mensen mij zien, daarom ben ik altijd vrolijk!

OKee het is al erg lang geleden dat ik een blog heb geschreven, ik zal proberen alles er neer te zetten maar er zijn heel veel dingen gebeurd dus ik hoop dat het lukt!

Ik was gebleven bij koorts en benauwdheid, helaas heeft dit een paar dagen aangehouden hoge koorts van 39.3 en helaas weer voor een paar weken Prednison erbij en verder bed bed bedrust, ik had het steeds heel warm en voelde me echt totaal niet lekker dus moest ik van dr. rijsenbeek op mijn kamer eten, dit was juist wel lekker. Verder had ik wel gewoon een RUSTIG programma zoals allerlei intakes en GVO's  (gezondheids boorlichting). Verder mocht ik helaas nog niet teveel bewegen, vandaar dat ik ook niet mee mocht met het uitje koffie drinken:(  Wel mochten de 'nieuwe' naar Davos, we hebben hier even een rondrit gemaakt enso een beetje een beeld gekregen van hoe en wat in Davos. Daarna hebben we gezellig even op een speciaal gereserveerd terasje gezeten aha, en toen kwamen we tot de ontdekking dat de franken echt wel veeeeeeeel duurder zijn dan de euro's, dit worden helaas geen ijsco's meer hier haha.

Verder ben ik naar de activiteitenbegeleiding geweest, hier heb ik een speciale techniek leren kennen om armbandje te maken erg leuk!, ja verder eeuhm bij Rachel (medepatiént) spelletje rumicub en trinominos gedaan, gezellige in de huiskamer gezeten en grapjes zitten maken, JAAA we maken er wel wat van hier hoor, het is echt niet saaaaai. Ook positief nieuws van de arts want de foradil (luchtwegverwijder/pufje) mag er 's middags af omdat ik last van mijn hart krijg erdoor;) En ook is de spiriva respimat (luchtwegverwijder) eraf en is het vernevelen naar 5 keer ipv 7 keer we gaaaan de goeie kant op! Wel iets ervoor inplaats oogdruppels voor de droge ogen.

EN DAN WAAAAAAR IEDEREEEEN AL LANG OP WACHT NATUURLIJK!!!!!!! DE CHANGE DAYYYYYY

Ik had een gesprek met mijn mentor, en die zei dat het mijn longarts, verpleegkundigen en zij zelf wel een goed idee leek als ik er natuurlijk ook achter stond om eens bij de jeugd beneden te kijken!  er waren veel meer van 18/17 dus zou het daar veel leuker voor mij zijn. In het begin vond ik het een moeilijke keus, ik was er geweest samen met mijn mentor er stond een voetbaltafel/ping pong tafel, huiskamer/wii, play station2, en ga zo maar door dit was natuurlijk wel erg leuk! Maar boven was ik net gewend aan de mensen om mij heen en hoe het er daar aan toe ging daarom wist ik niet wat ik zou kiezen, ik heb daarom een avond meegedraaid en gegeten, Het was echt supeeeeeeeeeeeer dus was de keus snel gemaakt! In de ochtend van donderdag 8 september ben ik al mijn koffers weer wezen inpakken, helaas niet om naar huis te gaan haha.  Ik kwam beneden aan er hong gelijk een leuk bord met WELKOM ANNEMARI! erg leuk. 

 

 Verder heb ik toen gewoon het programma van hun meegedraaid en daar valt school ook onder dus hier loop ik gelukkig ook niet meer mee achter!! Allemaal positieve dingen dus!  Hier kreeg ik natuurlijk wel weer een andere arts, een leuke grappige arts. Longfunctie maakt hij zich erg zorgen over 58% was erg laag ondanks hoge prednison, hij gelijk bellen dat ik beslist GEEN trap meer mocht lopen. Over het aantal meesters was hij ook niet echt tevreden, ik had 510 meter en de andere jeugd over de 1000. Hij wou graag dat ik ervan uit zou gaan dat ik zowieso 15 weken moet blijven en misschien nog wel langer,de pred moet snel afgebouwd en de lf moet overnieuw.  PAPAPAPAPAPPAPAPAPAP  en de longfunctie was verbeterd yeeeees 78% was het nu en met medicijnen 79% conclussie vernevelaar houden pufjes helpen niet voldoende helaas. Ik moch ook even het meisje met de luchtballon doen, of te wel de NO- meting dit was de vorige keer 27 en nu 15 alleen ondrukt de pred de waardes helaas wel:(  Maarja het is positief ik hoef niet alleen maar te klagen xd  ENNNNN verder krijg ik naar het weekend voor het eerst een echt programma met bewegen en zwemmen en alles, wel heel rustig aan natuurlijk maar het begin is er:D

Gister was het hier ongeveer 30 graden heerlijk weer dus, we mochten eerst uit slapen tot 11  uur en daarna gingen we met zijn allen naar Davos Platz, daar hebben we gewinkeld en zijn we naar HCD geweest, gezellig! Helaas werd ik benauwd dus konden we niet meer naar de Davos zee toe, naja er komen hopelijk meer keren dat het kan. Gister was verder de pred omlaag helaas. was ik hierdoor erg moe en heeel veel pijn in de gewrichten dus nog meer snoepjes xd Ook denkt de arts dat alle holtes vol zitten dus moet ik 6 keer per dag spoelen met zout water, spuit in de neus en dan gaat het eruit xd En een neuspray erbij. Verder hebben we gezellig sing stars gedaan. Geloof me dat is echt een aanrader met astma-patienten die kunnen namelijk niet lang en hoog zingen zonder een snufje ventolin/bricanyl,ipramol of atrovent haha.  Bedankt voor de leuke kaarten trouwens ik zal zou mijn nieuwe adres er even op zetten! Maarem vandaag staat op de planning naar de hoogste spoorbrug en op een berg kijken/ wandelen en verder zien we wel!!   Nu weten jullie weer een beetje hoe en wat! Fijn weeekend vanuit het schone mooie en droge davos!

 

 

Adres:

Annemari Talsma

Afdeling M1

p/a Nederlands astmacentrum Davos

Herman- buchardstrasse 1

postfach 186

7260 Davos Dorf zwitserland

 

 

Jaa het eerste blogje uit het hoge schone en mooie Davos (NAD)

Posted by annemari_talsma@live.nl on September 1, 2011 at 6:40 AM Comments comments (7)

 

Jaaa het is zover annemari heeft tijd gemaakt om een blogje te schrijven, over hoe de reis is gegaan en hoe het op dit moment hier gaat, bereid je dus voor op een lang blog. Pak gerust nog een koppiee koffie of thee en hang lekker achterover haha.

De reis:

Het begon allemaal zo op de vroege morgen van dinsdag 30 September.                                 Om ongeveer kwart  over 9 vertrokken wij (moeder,vader en zusje) richting schiphol, het was een lange weg naar schiphol omdat we in het noorden van Friesland wonen.          Maar al met al waren we rond half 12 of eerder, op schiphol, eerst de juiste ingang zoeken koffers uit de auto, parkeer plaats zoeken, wachten op alle patienten en begeleiders en dan is het tijd om in te gaan checken. Dit doet de zoco voor ons, we kregen te horen dat we ons om 20 voor 2 moesten melden bij de douane, dus eerst nog even tijd voor een lekker nederlands vers bakje lekker chocomel. Daarna gaat de tijd al erg snel, er worden rolstoelen gehaald ik wou er niet in maarja het moest het moest dus uiteindelijk heb ik me daar maar bij neer moeten leggen. Ongeveer kwart voor 2 stonden we bij de douane in de rij, wat een gedoe daar zeg, ik had nog niet eerder gevlogen dus wist heeeel veel dingen niet hoe het zou gaan.  Eerst de laptop eruit, dan alle medicijnen eruit en dan zelf nog onder het poortje door! Jaaa daar had ik het al, mijn drugs werd ontdekt tot twee keer toe werdt er gepiept, wat bleek mijn drugs nou te zijn mijn gespen van de schoenen fijn ahah! Dus ook de schoenen nog uit, wat een gedoe zeg denk je dat je voor de rust naar Davos gaat haha. Eenmaal in het vliegtuig, mocht ik bij het raampje zitten erg leuk!  Ik vond het wel wat spannend allemaal, maar het opstijgen en de reis viel hartstikke mee. Onderweg kregen we drinken en een ijsje (dat ik niet mocht op de noten grrr) en een stukje chocolade.  Toen kwamen we op Zurich aan het vliegveld kloten haha geniaal, daar stonden de electrische karen al klaar;) Mijn Engels en Duits (zwitsers) werd ook even op de proef gesteld haha. Even naar de wc, in de bus vernevelen, pilletjes en verder geen gemekker. Maarem eenmaal in de bus ging de zoco even lekker drinken halen, dit ging er wel in en onderweg werden er onderzoeken gedaan, zuurstof hart etc. Net als altijd ging het hart weer iets te hart, hoort 75 te zijn en de mijne was 120, naja hij doet het in iedergeval nog denk ik dan maar weer haha. Hele mooie rit naar Davos, alleen weet ik er weinig meer van omdat we allemaal erg moe waren, eenmaal in de kliniek aangekomen helemaal duizelig door de andere lucht, snel naar de kamer, controles eten en slapen maaar!! Met geen 1 vinger mocht de koffer nog worden aangeraakt, helaas!

De eerste dag!

Om 7 uur werd ik letterlijk en figuurlijk uit bed geschrokken haha. Opnieuw controles en het ontbijt plus de lading snoepjes (medicijnen). Zoveel verschillende verpleegkundigen je onthoud geen enkele naam hier, het geheugen moet dus ook maar eens onderzocht worden haha. Verder heb ik als eerste de introductie van de verpleeging gehad, daarna longfunctie, longfoto's, en een ECG de laatste twee werden gedaan door een duitste verpleegkundige erg leuk NOT! Aangezien ik geen enkel woord duits ken haha. Daarna gesprek met de dokter over het hoe en wat, het was goed dat ik weer was vertelde de longarts de longfunctie was niet echt geweldig namelijk 58% maar verder heb ik de andere uitslagen nog niet gehad. Oja het wolkje (onstekingswaarden) dit was 27 en moet niet boven de 20 zijn terwijl ik ook nog pred 30 mg had en antibiotica. Daarna even rusten en toen gesprek met de psycholoog erg fijn! Eten en skypen hup bed in! zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

En triiiiiiiiiiiiiiiiingggggggg kwart voor 7 dag 2

Redelijke nacht gehad ondanks benauwd en hoesten, lijkt net of er een zeehond in bed ligt haha. Misschien is dat ook wel zo en heet die zeehond annemari??  Maarja lekker rustig aan en even lekker frisse douche genomen! Even rusten en tijd om bloed te gaan prikken, ik heb dunnen aderen en het waren zwitsere mensen dus wat een gedoe ahah. Maar het is goed gekomen, dus topieeeeee!!  Even eten/ film gekeken.  Om half 11 allemaal testen invullen poeeh dat hakt er wel eventjes in.  Rustig aan doen en dan maar weer eens eten, lekker zwitsere deegballetjes met tomatensaus en groente en championnen eeeen lekker ijsco toe.  Na het eten even lekker gerust, en daarna naar de verpleging door de benauwdheid en het hoesten, ik had koorts 38, en verder een hoge hartslag, dus voor straf de hele middag tussen de lakentjes en dokter komt op bezoek. Luxe he'?  En proberen mijn kwakje in een potje te basketballen, beter gezegt te korfballen dan blijven we nog wat in de friese sporten.  Nu ga ik dus even lekker stoppen, jullie zullen ook wel moe zijn van dit gelees. Morgen ook weer een druk programma, gezondheidvoorlichting, opnamegesprek beweging, looptest 6 min, we zullen zien wat er vandaag verder gaat gebeuren in ieder geval nu proberen rust te gaan nemen!

OOJaaaa als jullie een kaartje willen sturen zou ik dit erg leuk vinden:D

Het is:

 

Annemari talsma

Afdeling B6-7

kamer 705

p/a Nederlands Astmacentrum Davos

postfach 192

7260 Davos Dorf

Zwitserland

 

Tot de volgendeeee keeeeeer BYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Het laatste blogieee uit NL

Posted by annemari_talsma@live.nl on August 28, 2011 at 9:25 AM Comments comments (2)

 

Halloooo hier het laatste berichtje uit Nederland:D:/, "het" is bijna zover, op weg naar hoppelijk een betere toekomst en dit in astmacentrum Davos voor minstens 3 maanden. Als jullie niet precies weten wat het is, of gewoon een beeld willen krijgen staan er op deze site veel info en filmpjes!

http://www.nederland-davos.nl/site/Astmacentrum_Davos/Video_Op_de_Hoogte.html

De laatste week ben ik terug bezig geweest met dingen regelen, koffers inpakken net weer te licht net weer te zwaar dus dingen erin en weer eruit wat een rotwerk is dat haha, maar uiteindelijk is dit helemaal goed gekomen. Ook afscheid nemen van vrienden en familie kwam deze week aan bod wel moeilijk maarja je weet wel waar je het voor doet, dus dan blijf je lachen en ga je ervoor natuurlijk!!!:) Ook belt vandaag de ZOCO nog even om de laatste zaken door te spreken, het gaat hier helaas iets minder benauwder, koorts, veel snoepjes en waterpijpen haha, maarja dan weet je ook waar je het voor doet.  Als alles goed gaat vertrek ik aanstaande dinsdag 30 Augustus om 10 uur bij huis vandaan, want ik moet om kwart voor 1 aanwezig zijn op Schiphol, daarvoor nog drugs inslaan en gevaarlijke voorwerpen haha. Grapjee maar dan om 1 uur inschecken en dan om 5 voor 3 weg met het vliegtuig 1,5 in het vliegtuig en dan landen we in Zurich op het vliegveld kloten haha dan nog zo'n 2 uur in het busje naar het astmacentrum dus we hopen er rond 8 uur ongeveer te zijn.Ik heb de puf denk ik dan niet meer om een stukje op het blog te gaan schrijven, dus ik probeer zo snel mogelijk wat van mij te laten horen natuurlich! Wel heb ik al een adres, geen kamernummer maar dat zet ik zo snel mogelijk op de site, hij komt met dit adres ook wel aan! Ik zou het erg leuk vinden om een kaartje te krijgen, dit maakt de steriele kamer iets minder SAAI. Hier volgt het adres en de groeten uit het hoge noorden.

 

Annemari talsma

Afdeling B6-7

p/a Nederlands Astmacentrum Davos

postfach 192

7260 Davos Dorf

Zwitserland

 


Rss_feed